ظرفیت نامی و واقعی چیلر

ظرفیت واقعی و نامی

همواره سازندگان ساختمان‌های بزرگ مانند: مجتمع‌های تجاری و اداری، هتل‌ها، برج‌های مسکونی و … ، چیلر‌های تراکمی را، به عنوان بهترین و مناسب‌ترین سیستم تهویه مطبوع، برای ساختمان خود می‌شناسند. اما اصلی‌ترین چالش برای آن‌ها، انتخاب چیلری مناسب با شرایط محیطی و ساختمان آن‌هاست. در این بین مهم‌ترین و حساس‌ترین معضلی، که سازندگان با آن روبرو هستند، انتخاب دقیق و صحیح، و محاسبه ظرفیت چیلر نسبت به ساختمان مدنظرشان است.انتخاب مناسب‌ترین سیستم تهویه مطبوع به‌طور حتم باید توسط یک متخصص انجام شود. به طور قطع بهترین شیوه یاری گرفتن از مشاور و مهندس تاسیسات است. ما در این مقاله قصد داریم، تا شما را با تفاوت بین ظرفیت نامی و  ظرفیت واقعی  آشنا کنیم، و موارد مهمی که در تغییر میزان ظرفیت نامی چیلر تاثیرگذار هستند، را برای‌تان به تفصیل توضیح دهیم.

ظرفیت نامی :

در طراحی چیلر عدد بسیار مهمی وجود دارد، که توان درج شده روی کمپرسور سیستم، برحسب اسب بخار است. مقدار این عدد به عنوان ظرفیت نامی  شناخته می‌شود. در واقع ظرفیت نامی ، در شرایط استاندارد تعیین شده، و تنها وابسته به فاکتور‌های طراحی سیستم است. برای تعیین ظرفیت نامی، از استانداردهای خاصی استفاده می‌شود، که در تمام دنیا قابل استناد است. برای مثال: یکی از استاندارد‌های پرکاربرد در این زمینه، استاندارد AHRI است، که در تمام دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ظرفیت واقعی:

همان‌طور که اشاره شد، ظرفیت نامی مربوط به شرایط استاندارد است. اما ظرفیت واقعی ، برودتی است، که دستگاه تحت شرایط کارکرد خود در محیط مشخصی تولید می‌کند. این ظرفیت در اصل ظرفیت واقعی سرمایشی چیلر است، و توانایی تولید سرمایش  را در شرایط محیط مشخص می‌کند. عوامل متعددی روی ظرفیت واقعی  تاثیر می‌گذارند، که از جمله آن‌ها، می‌توان به دمای محیط، دمای تبرید، نوع کمپرسور، نوع کندانسور، نوع مبرد (هوا یا آب)،، نوع گاز، دمای مافوق سرد (سابکول)، و دمای مافوق گرم (سوپرهیت) اشاره نمود.

همه این موارد سبب می‌شوند، که ظرفیت واقعی چیلر کمتر از ظرفیت نامی چیلر باشد. بنابراین پس از محاسبه ظرفیت نامی چیلر، می‌بایست از ضریبی استفاده کرد ،تا ظرفیت واقعی چیلر بدست آید. در نتیجه شرایط محیطی باید در انتخاب چیلر، چه با سیکل تراکمی آب‌ خنک و چه با سیکل تراکمی هوا‌خنک، لحاظ شوند. به طور مثال در صورت نیاز به ۱۰۰ تن تبرید، بایستی دستگاهی انتخاب شود، که ظرفیت نامی، درج شده روی کاتالوگ آن از ۱۰۰ تن بیشتر باشد.

0 0 رای ها
امتیازد دهید
اشتراک
اطلاع دهید
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مطالب

عملکرد چیلر آب خنک

چیلر تراکمی آب خنک، یا همان چیلر‌ آبی ، یکی از متداول ترین چیلر‌هایی است…

اواپراتور صفحه ای

اواپراتور چیست؟ نوعی مبدل حرارتی که از لوله‌های مارپیچ ساخته شده که از سطوح انتقال…

اواپراتور پوسته و لوله

در اواپراتور پوسته و لوله (که همان اواپراتور آبی یا اواپراتور مرطوب است) دسته ای…

کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو یا کمپرسور پیچی (به انگلیسی: compressor screw) نوعی کمپرسور جابجایی مثبت است که از مکانیزمی روتاری (دورانی) برای متراکم…